Milyen gyakran és milyen szénhidrátot érdemes fogyasztani?

Ezt a kérdést nem lehet megválaszolni általánosságban. A sportolók energiaszükséglete egyénenként változó, melyet sok tényező befolyásol.

  • A fizikai feltételek: kor, súly, magasság és nem.
  • Futásnál a leküzdendő útszakasz természete (a magasság és a talaj típusa).
  • Maga a sportág jellege.
  • Az egyéni teljesítőképesség és annak intenzitása.

Általában azt lehet elmondani, hogy 30 – 80g szénhidrát fogyasztása szükséges óránként a testmozgás intenzitásától függően.

További részletek itt.

 

Miért is olyan értékesek a sportitalok a sportolás terén?

A sportitalok egyszerű és hatékony módot kínálnak a sportban, hogy ellássák a szervezetet energiával, ásványi anyagokkal és folyadékkal. Legyen szó szénhidrát feltöltésről edzés vagy verseny előtt, verseny közbeni szénhidrát utánpótlásról vagy regenerálásról a sporttevékenység után, a SQUEEZY SPORTitalok lehetőséget kínálnak minden terhelési fázishoz.

Én használok sportitalokat – igyak ezek után is még vizet?

A szénhidrátok beviteléhez további folyadék pótlásra nincs szükség a SQUEEZY sportitalok fogyasztása után. Azonban célszerű a magas folyadékveszteséggel járó, magas külső hőmérséklet idején további ivóvízzel kompenzálni.

Lehet kombinálni az energia zseléket és az energiaitalokat?

Alapvetően igen. Meg kell azonban jegyezni, hogy az óránkénti szénhidrát bevitel egyéni szükségletek alapján kell kiszámolni, ezt a mennyiséget ne lépjük túl.

Feloldhatom-e kulacsomban az energiazselét vízzel?

Elméletileg igen. Ellenben az energiazselé ízvilágát oly módon hangoltuk össze, hogy az felhígítva már nem igazán felel meg a mi elképzeléseinknek.
Kulacsban történő feloldásra inkább a SQUEEZY sportitalokat ajánljuk, melyek por formájában kaphatók, ezeket egyszerűen és hatékonyan feloldhatjuk a kulacsban.

Létezik olyan energiazselé, melyhez nem kell folyadékot fogyasztani?

Alapvetően az energiazselék bevitele megköveteli a víz utánpótlását. Ez alól ellenben kivételt képez a SQUEEZY által gyártott DRINK GEL elnevezésű termék, mely magas víztartalma révén nem igényel vízutánpótlást.

Léteznek koffeines energia zselék?

A SQUEEZY több terméket is kínál koffeinnel. Ezt jelzi termékeinknél a piros csomagolás és a “SUPER” jelző. Például a SUPER DRINK GEL és az ENERGY SUPER GEL tasakos és palackos változatban

Létezik fruktózmentes energiazselé?

A SQUEEZY ENERGY SUPER GEL fruktózmentes termék. Továbbá a DRINK GEL, a SUPER DRINK GEL és a TOMATO GEL izomaltulózt tartalmaz, ami szintén alkalmas azon sportolóknak, akik fruktóz intolarenciában szenvednek.

Készíthetek saját magam is energiazselét?

Alapvetően mindenki keverhet magának szénhidrátos energiazselét. Az összetevők, mint pl. a maltodextrin, vagy fruktóz szabadon beszerezhetők. Ellenben a fő összetevők optimális „összehangolása” az egyéb kiegészítő elemekkel, mint a só, vagy a magnézium, ezen területen már komolyabb ismeretekhez kötött. Nem beszélve a zselé sportolás közbeni megfelelő tárolásáról, a megfelelő ízvilág kialakításáról, valamint az erre fordított időigényről. Mindez inkább az ellen szól, hogy saját magunk próbáljunk energiazseléket előállítani.

Miért is olyan értékesek az energiazselék a sportolás terén?

Az energiazselék akkor játszanak fontos szerepet a sportban, amikor a testünket hosszabb ideig nagy terhelésnek tesszük ki. Az energiazselék, szénhidrát tarlamukkal és ásványi anyagokkal egyszerű és hatékony megoldást nyújtanak a szervezet energiaellátására terhelés közben. A zselét egyszerű szállítani és a szervezetbe juttatni.

Amennyiben további kérdéseid maradtak, tedd fel itt:

Ide jön a neved
Email címed
Tedd fel a kérdésed